EGY A TERMÉSZETTEL

2021. október 05.

Vadászati és Természeti Világkiállítás – Vásárosnamény

,,A vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez."

Október 5-én Vásárosnaménybe utazott iskolánk 44 tanulója, s az őket elkísérő három pedagógus. A Vadászati Világkiállításra meghívást kapott két vadász apuka is.

Az élménydús nap kezdetén színes kultúrműsor keretében bemutattuk intézményünket a vásárosnaményi és a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium diákjainak.

Majd 2 csapatra osztódtunk és forgószínpad-szerű szervezésben bejártuk a kiállítás színtereit: volt íjászkodás, solymászbemutató, a honfoglaló magyarok jurtáinak, s az abban lévő kiállítások – magyar hungarikumok; magyar szentek, királyok, fejedelmek arcképeinek megtekintése történelmi utalások keretében.

Az utolsó helyszín a múzeumban volt, a tanösvény, a hozzá tartozó állatokkal, fákkal, bokrokkal, madarakkal és vadakkal. Az állathangokat utánzó hangeffektusok még élethűbbé varázsolták gyermekeink számára az amúgy is leírhatatlan, felejthetetlen napot.

Köszönjük, hogy ott lehettünk, hogy részesei lehettünk ennek a csodálatos rendezvénynek.

Köszönet Gyimesi Györgynek és a vendégszerető házigazdának, Kiss B. Zoltánnak.